Grand Theft Auto: Vice City Информация/История

Отговори
[BG]Styl3r
Администратор
Администратор
Мнения: 20
Регистриран: 19 юни 2020, 21:22
Контакти:

Grand Theft Auto: Vice City Информация/История

Мнение от [BG]Styl3r »

Изображение

Grand Theft Auto: Vice City е компютърна игра в жанра 3D екшън от трето лице, издадена и разпространява от Rockstar Games. Играта често е наричана GTA4, но това е самостоятелен експанжън (разширение) на GTA3. Продадени са над 13 милиона копия от играта.

Играта се появява през октомври 2002 за PlayStation 2 и през 2003 за PC. В геймплея, взет от Grand Theft Auto III има съвсем малко промени. Действието се развива във Vice City (отново град от първата част на играта) в началото на 80-те, а играчът поема ролята на италиански мафиот на име Tommy Vercetti, който вече е способен да говори (за разлика от „немия“ Claude Speed в GTA3). В играта освен мисиите има възможност да се закупуват някои точно определени сгради и бизнеси. Също така има възможност за влизане в някои сгради, добавени са мотоциклети, пълноценен самолет и вертолети, както и не малко количество костюми за героя. Градът е двойно по-голям от този в GTA3, а населението му е 1,8 млн. души. Навсякъде присъстват розовите цветове и диско музиката. Авторите отново са разширили възможността за свободни действия.


Информация:

Производител Rockstar
Издател Rockstar, Take-Two
Издадена на 2002
Жанр 3D екшън от трето лице
Платформа PS 2, PC (Win), Xbox
Поредица Grand Theft Auto
Уебсайт rockstargames.com

# Системни изисквания :

Операциона система: Microsoft® Windows® XP / Vista / 7 / 8

Процесор: Intel Pentium IV или AMD Athlon

Оперативна памет: 1 GB

Видеокарта: 256 MB, DirectX®9.0

Свободно място на твърдия диск: 3,5 GB

История за играта:

Годината е 1986. Вие сте Томи Версети, излежали сте 15 години в затвора на Liberty City и не сте споменавали нищо за вашето мафиотско семейство (Форели). Освободен сте от затвора и вашият „шеф“ Сони Форели се чуди как да ви контролира. За да е сигурен, че няма да правите никакви проблеми в Liberty City, той ви изпраща във Vice City, където вие трябва да направите сделка с наркотици. Тази сделка е прекъсната по поръчка на неизвестен човек, но вие успявате да оцелеете от атаката. С помощта на Кен Роузенбърг, невротичен адвокат и Ланс Венс, дилър който току що е загубил брат си (Виктор Венс, който извършва сделката с вас), вие (в ролята на Томи) се опитвате да разберете кой е саботирал сделката, за да се измъкнете от проблемите със Сони за изгубването на наркотиците и парите. Ще се запознаете с различни важни и не толкова важни престъпници като п.Кортез, Ейвери Карингтон, Умберто Робина и др. във Vice City, и ще се опитате да спрете престъпната „стълба“ там. По време на играта ще намерите кой е саботирал вашата сделка и от там нататък ще започнете да превземате „подземния“ свят на града като купувате няколко компании и основете криминална империя.


Мафии:

Cortez Crew – Gang Leader: Juan Cortez
Cubans – Gang Leader: Umberto Robina
Diaz' Gang (later Vercetti Gang) – Gang Leader: Ricardo Diaz (later Tommy Vercetti)
Forelli Family – Gang Leader: Sonny Forelli
Golfers – Gang Leader: Unknown
Haititans – Gang Leader: Auntie Poulet
PIGs (Patrol Invest Group) – Gang Leader: Dick Tanner
Sharks – Gang Leader: Unknown
Tahitians – Gang Leader: Unknown
Vice City Bikers – Gang Leader: Mitch Baker

Отговори

Върни се в “GTA Vice City”